4 måter å øke kundeengasjementet på

Forretningsmann berører ordet "ENGAGE" på virtuell skjerm

 

Den første kundeopplevelsen ligner mye på en første date.Du fikk dem interessert nok til å si ja.Men arbeidet ditt er ikke gjort.Du må gjøre mer for å holde dem engasjert – og være fornøyd med flere dater!For kundeopplevelsen er her fire måter å øke engasjementet på.

Kunder er opptatt, distrahert og bombardert med tilbud fra konkurrentene dine.Så du trenger taktikk for å holde dem fokusert på og engasjert med deg.Disse tipsene fra ekspertene på American Express vil hjelpe.

Utdanne dem

Enten du jobber i en B2B- eller B2C-situasjon, vil kundene dine sannsynligvis vite mer om bransjen eller omstendighetene som førte til at de kjøpte fra deg.

Heldigvis kan du tilby dem faglig og/eller personlig utvikling på en rekke måter og tider, slik at de nesten alltid kan finne noe som passer deres travle liv.Markedsførings- og/eller kundeopplevelsesteamet ditt har sannsynligvis allerede tilgjengelig utdanningsmateriell som kan pakkes inn på andre måter for å imøtekomme læring underveis.

Bygg nettkurs og podcaster.Lag et bibliotek med kursene, pluss nedlastbare tipsark eller white papers.Markedsfør "utdanningsportalen" i dine sosiale mediekanaler.Send e-postmeldinger og inviter kunder til å få tilgang til dem.Belønn dem (kanskje med rabatt) for å bruke kursene.

Pop up

Individene i nye forhold deltar ofte i "overraskelsesgjensidighet", og gir uventede gaver eller vennlighet for å vise hvor mye hver bryr seg om den andre og for å holde forholdet fremover i en positiv retning.

Det samme kan gjelde for bedrifter og profesjonelle kundeopplevelser som prøver å holde brannen i live med nye kunder.

Lag "pop up"-opplevelser - korte, morsomme arrangementer på et fysisk sted eller online.Annonser begivenheten i dine sosiale mediekanaler.Ting å prøve: Flash-salg eksklusivt for nylige kjøpere, tilgang til eksperter på feltet kundene dine er interessert i, underholdende arrangementer som lokal kunst eller sport, eller tilgang til en ny, relevant bok.

Personlig oppfølging

I en tid hvor mesteparten av kommunikasjonen skjer gjennom datamaskiner og apper (egentlig ikke med stemme på telefonen), vil personlig oppfølging engasjere kundene mer enn en tekstmelding eller e-post noensinne kan.

Kundeservice og salgsproffer kan ringe – selv om det går til telefonsvarer – etter et første kjøp og dele et tips for å få mest mulig ut av produktet eller tjenesten, eventuelt henvise dem til nettstedet ditt for tips.

Tilpass mer

Akkurat som kjærlighetsbrev i et spirende romantisk forhold, er en av de beste måtene å engasjere kunder i ditt profesjonelle forhold med personlig kommunikasjon.

Ideelt sett tilpasser du hver melding.Men du har sannsynligvis for mange å sende og svare på for personlig tilpasning hver gang.Pluss at kundene ikke forventer et personlig svar på en grunnleggende henvendelse.

Men innse at hver ny kunde ikke trenger hver melding du sender.Del kunder inn i kategorier basert på hva de har kjøpt, deres preferanser og demografi for å sikre at du sender dem meldinger, tilbud og takk som passer nøyaktig.

Enda bedre, bruk CRM-systemet ditt til å holde styr på deres preferanser og nå ut til dem når disse tingene kommer i salg eller noe lignende blir tilgjengelig.

 

Ressurs: Tilpasset fra Internett


Innleggstid: 26. mai 2022

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss